Monday, November 19, 2012

hari ini agak lembab

Hari ini aku agak lembab, susah betul hendak memulakan penulisan tesis. Bab eksperimen yang terakhir sedang dalam proses mengoreng ayat, sebelum menjengah ke bab-bab lain, "General Dicussion and Conclusion" dan "Literature Review" (LR). Bab terakhir aku mesti LR, baru senang tengok apa yang masih lompong, knowledge gap atau apa yang baru, itu strategi penulisan aku buat setelah melihat macam-macam strategi.


Sambil-sambil menyiapkan tesis, terfikir pula nak menulis topik-topik umum atau khusus yang mungkin berpotensi untuk diketengahkan, dibukukan. Tapi masalahnya, nak tulis pasal apa?. Aduh, keringnya idea. Kurang membaca ke aku ini. Fikir punya fikir untuk mencari topik "hot", aku cuba la tengok Yahoo Malaysia apa "trending keywords terkini, yang biasa orang "search". Keputusan:
 
Sumber: Yahoo Malaysia, 19-Nov.2012
 
Eerrmm, takkan aku nak tulis pasal AIM19, hihihi. Ataupun tentang Legoland?, Shila Amzah?. Errmm, betul ke pendekatan aku ini?. Tak mengapalah, aku teruskan "search", mungkin boleh jumpa di laman-laman berita ke?.
 
Wassalam
 

No comments:

Post a Comment